Foto: David Rozing/Gemeente Rotterdam
Foto: David Rozing/Gemeente Rotterdam

Open dag! Iedereen mag een kijkje nemen bij de opgravingen op de plek waar Rotterdam is ontstaan

Algemeen 2.266 keer gelezen

Rotterdam - Leuk nieuws! Volgende week is er een open dag bij de opgravingen naast de Markthal. Daar, op de plek waar onze stad ontstond, speurt een team archeologen op dit moment naar resten van Rotterdam uit de 14e eeuw. Dinsdag 16 april mag iedereen er een kijkje komen nemen.

De opgravingen zijn vlak naast de plek waar de dam in de Rotte is aangelegd, de dam waar Rotterdam z’n naam aan te danken heeft, onder de Hoogstraat. Aan de noordkant van de dam bouwden de eerste Rotterdammers hun huizen. Op de plek waar nu gegraven wordt, werden in de 14e eeuw vaak huizen groter gemaakt. Voorbij de dam. Daar wordt nu huisraad van gevonden. Ook zitten er beschoeiingen in de grond om de wal en het water te scheiden. En er waren sluizen, vier.

Op dinsdag 16 april is de opgraving RottaNova open voor bezoekers. Je kunt je tussen 11.00 en 15.30 uur melden bij ingang van het bouwterrein aan de Binnenrotte, elk kwartier nemen archeologen een groep belangstellenden mee voor een rondleiding voor een rondleiding van circa een half uur.

De opgraving is ook te bezoeken op zaterdag 8 juni tijdens de dag van de bouw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant