Het is heel belangrijk is dat de speeltuin levendig en draaiend blijft. Foto: Annemarie van der Ploeg
Het is heel belangrijk is dat de speeltuin levendig en draaiend blijft. Foto: Annemarie van der Ploeg

Speeltuin Ommoord viert 50 jaar en gaat vol enthousiasme door

Algemeen 679 keer gelezen

Rotterdam - Speeltuinvereniging Ommoord bestaat 50 jaar, dus is het tijd om deze mijlpaal groots te vieren. Gedurende de hele maand april zijn er diverse activiteiten in de speeltuin, waaronder ook diverse workshops.

Door Annemarie van der Ploeg

“De afgelopen jaren is het bestuur van de speeltuinvereniging vernieuwd. Met het nieuwe vijfkoppige bestuur en de nieuwe vrijwilligers willen we de speeltuin nieuw leven inblazen met diverse activiteiten en kinderbingo’s”, vertelt Valentine van der Ent, bestuurslid en vrijwilliger van de vereniging. “De activiteiten rondom ons jubileum vinden iedere woensdag, drie zaterdagen en één zondag plaats. Alles is te vinden op onze socials en onze website”

Er komen heel veel kinderen spelen in deze speeltuin. Valentine: “Er is op alle basisscholen in Ommoord, waaronder de Albert Plesmanschool, de Fridtjof Nansen School en KBS De Horizon, geflyerd. We werken samen met de Prins Alexanderschool en hebben hier ook jaarlijks veel activiteiten en festiviteiten voor de school. De Minister Marga Klompéschool komt hier ook veel spelen en de IKC Nova organiseert het jaarlijks schoolreisje hier naartoe. Er kunnen hier ook weer nieuwe kinderen komen spelen. Iedereen is welkom.”

De speeltuin is dé ontmoetingsplek van Ommoord. “Jong en oud komen hier samen. Er is natuurlijk veel hoogbouw in Ommoord, dus de kinderen die daar wonen komen toch minder buiten. Door in onze speeltuin vaak activiteiten te organiseren, kunnen de kinderen toch lekker buiten spelen. De ouders kunnen hier op het terras zitten zodat ze toezicht hebben op de kinderen. We hebben maar één in- en uitgang dus het is heel veilig en bovendien is er altijd één vrijwilliger aanwezig. In het weekend zijn we vaak met twee of drie vrijwilligers omdat het dan druk is. In de wintermaanden zijn we maandag en dinsdag gesloten, maar vanaf 1 april zijn we dan weer 7 dagen in de week geopend. Je kunt hier voor € 27,50 een abonnement kopen dat geldt van 1 april tot 1 april. Voor wie geen abonnement heeft kost het € 1,- per keer.”

De activiteiten tijdens de jubileummaand zijn voor iedereen toegankelijk maar speciale feesten zoals het Sinterklaasfeest, zijn alleen voor de leden. “We hebben voor ons feest via Opzoomer Mee Buurtinitiatief een bedrag aangevraagd en dat is toegekend. Hierdoor kunnen wij diverse activiteiten realiseren zoals de hoelahoep, drumtastic en streetbeats workshops. Wij zien gewoon dat het heel belangrijk is dat de speeltuin levendig en draaiend blijft. Onze speeltuin is dan ook zeker een bezoekje waard.”, besluit Valentine. Meer weten over de speeltuinvereniging en de activiteiten die er georganiseerd worden? Volg Speeltuin Ommoord op Facebook en Instagram, en zie www.speeltuinommoord.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant