Foto: Plaswijckpark
Foto: Plaswijckpark
4x tips Uitagenda Rotterdam

Dit zijn de leukste paasuitjes in Rotterdam van dit weekend!

Algemeen 828 keer gelezen

Rotterdam - Er komt een heerlijk lang paasweekend aan! En er is meer dan genoeg te doen in Rotterdam. Uitagenda Rotterdam selecteerde speciaal voor de lezers van De Havenloods de vier leukste paasuitjes:

Lees verder onder de foto.

Paaseieren verzamelen
Kom paaseieren zoeken in Plaswijckpark op tweede paasdag. De allerkleinsten t/m 3 jaar mogen eieren zoeken op het Kabouterpad. Voor kids tussen de 4 en 6 jaar verstopt de paashaas eieren bij de Avonturenbeek. Kinderen boven de 7 jaar kunnen terecht in de Engelse tuin. Vind drie gekleurde eieren en lever deze in voor wat lekkers. Vind je het gouden ei? Dan win je een toffe prijs.

Plaswijckpark. Ma 1 apr.  €15,95.

Lees verder onder de foto.

Paasei(kels) zoeken
Tijdens het paasweekend kun je bij Trompenburg geen paaseitjes maar paasei(kels) zoeken. Ze hangen verstopt in de bomen en ze hoeven niet in een mandje. Aan de hand van een plattegrondje kun je zien waar de versierde eikels ongeveer hangen. Teken de versiering na op de plattegrond en misschien ligt er wel een beloning klaar als alle eikels zijn gevonden en nagetekend.

Trompenburg Tuinen & Arboretum. Vr 29 mrt t/m ma 1 apr. Vanaf €2,50.

Lees verder onder de foto.

Paasspeurtocht
Op het historische schip zijn er verschillende rondleidingen aan boord om de geschiedenis te ontdekken. Een van de routes is Uitwaaien & Zwaaien. Tijdens het paasweekend verandert deze route in een leuke paasspeurtocht. Als een echte matroos ga je op ontdekking om het goede woord te vormen met de gevonden eieren. Als beloning ontvang je een paaspresentje.

ss Rotterdam. Vr 29 mrt t/m ma 1 apr. Vanaf €8.

Lees verder onder de foto.

Eikapselwandeling
Op tweede paasdag kun je mee op expeditie naar het Maasvlaktestrand om wel hele bijzondere eieren te zoeken, namelijk de eieren van echte haaien en roggen. Onder leiding van ervaren fossielenspeurder en FutureLand voorlichter Walter Langendoen ga je op zoek naar verschillende eikapsels. Tijdens de wandeling vertelt Walter je er van alles over.

FutureLand. Ma 1 apr. Gratis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant