Samen schoonmaken in Lombardijen. Foto's Lombardia
Samen schoonmaken in Lombardijen. Foto's Lombardia

Samen met de buurt maken schoolkinderen hun wijk Lombardijen schoon

Algemeen 746 keer gelezen

Rotterdam - Leerlingen van Yuliusschool Lombardia in Lombardijen hebben afgelopen week de handen ineengeslagen met buurtgenoten. Gezamenlijk gingen zij de straat op om zwerfvuil op te ruimen en de buurt schoner te maken. Gewapend met prikstokken en vuilniszakken haalden de kinderen veel rommel en vuilnis op.

Marjon McElligot van Lombardia zocht met de wijknetwerker contact met het idee van de opruimactie. Eigenlijk was Marjon op zoek naar een manier om prikstokken te lenen. Maar hij wist te vertellen dat niet alleen de leerlingen, maar ook de buurtbewoners graag de handen uit de mouwen zouden steken om hun straten schoon te maken. En dus werd er besloten om met elkaar samen te werken. En zo werden met hard werken vele zakken met afval gevuld.

Lees verder onder de foto.

Het idee voor de opruimactie ontstond na een gesprek over de plastic soep in de oceanen. Op deze manier wilden de leerlingen kijken wat er in hun eigen omgeving allemaal werd weggegooid. Na de opruimactie waren de kinderen versteld van wat zij allemaal hadden gevonden en zij zijn het er gezamenlijk over eens dat dit niet in de natuur hoort.

Herhaling

De opruimactie was zo’n succes dat volgende week dinsdag de opruimactie een herhaling krijgt, buurtbewoners zijn welkom, om half tien verzamelen zij bij de voetbalkooi van Lombardia aan de Molièreweg 629A in Rotterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant