Er komen ideeën aan bod van een aantal enthousiaste Overschieënaren voor het eiland tussen de oude en de nieuwe vaarweg in de Delftse Schie.
Er komen ideeën aan bod van een aantal enthousiaste Overschieënaren voor het eiland tussen de oude en de nieuwe vaarweg in de Delftse Schie.

Midden-Delfland Vereniging viert verjaardag en lanceert ideeën in Rotterdam Overschie

Algemeen 783 keer gelezen

Rotterdam - Het Midden-Delflandgebied is ook voor Rotterdammers en in het bijzonder Overschieënaren hun achtertuin en groene long. Waar ze kunnen uitwaaien, bewegen en genieten. Wat speelt er zich allemaal af op de grens van stad en land en op dat eiland ontstaan door de bochtafsnijding in de Delftse Schie? 

Daarover organiseert de Midden-Delfland Vereniging op maandagavond 18 maart een stadsbijeenkomst. Iedereen, lid of geen lid, is welkom in Theater In de Lugt aan De Lugt, om de hoek van het historische centrum van Overschie. 

De bijeenkomst valt precies op de verjaardag van de Midden-Delfland Vereniging: op 18 maart 1977 opgericht om het unieke en eeuwenoude polder- en veenweidegebied, nu een Bijzonder Provinciaal Landschap, te beschermen en te versterken.

Na de aftrap door MDV-voorzitter Koos Karssen komen de ideeën aan bod van een aantal enthousiaste Overschieënaren voor het eiland tussen de oude en de nieuwe vaarweg in de Delftse Schie. Het 16 hectare grote poldereiland, in beheer bij de gemeente Rotterdam, ligt min of meer braak sinds de opening van de nieuwe vaarweg, nu vijf jaar geleden.

Na de pauze vertelt boswachter Cynthia Meulenkamp van Natuurmonumenten alles over De Tempel, een van de laatst bewaarde buitenplaatsen aan de Schie en vandaag de dag een publiek park. 

Fiets-, vaar- en wandelroutes liggen verder klaar om mee te nemen. Meer informatie: www.middendelflandvereniging.nl.

Aanmelden

De stadsbijeenkomst begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. De avond is vrij toegankelijk, fijn als je je aanmeldt per mail via secretariaat@middendelflandvereniging.nl of bel 06-42105407 op maandag en woensdag. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant