Uithalers die in januari gevonden werden in een ‘Trojaanse container’. Foto: Zeehavenpolitie Rotterdam
Uithalers die in januari gevonden werden in een ‘Trojaanse container’. Foto: Zeehavenpolitie Rotterdam

Binnen een week zijn er meerdere ‘Trojaanse’ vrachtwagenchauffeurs aangepakt

Algemeen 1.208 keer gelezen

Rotterdam - Binnen een week tijd zijn verschillende ‘Trojaanse’ vrachtwagenchauffeurs aangepakt. Bij de Trojaanse methode verstoppen personen zich in een verder lege container die vervolgens het havengebied wordt opgereden met als doel verdovende middelen uit containers te halen.

Vanmorgen werd een 51-jarige vrachtwagenchauffeur aangehouden omdat hij in november een ‘Trojaanse container’ met uithalers op een containerterminal op de Maasvlakte bracht.

Tegen een andere 51-jarige vrachtwagenchauffeur zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland is vorige week 8 maanden gevangenisstraf geëist. Op 4 januari van dit jaar werden in een container 19 personen aangetroffen in de Rotterdamse haven. De man werd ervan verdacht die container op het haventerrein te hebben gebracht.

Vorige week werd ook nog tegen een andere vrachtwagenchauffeur een flinke celstraf geëist, namelijk 6 maanden. Deze 37-jarige man wordt ervan verdacht een container met 14 personen op het haventerrein te hebben gesmokkeld. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant