De schaatsbaan op het terrein van Leonidas is sinds vorige week weer open. Foto: Schaatsbaan Rotterdam
De schaatsbaan op het terrein van Leonidas is sinds vorige week weer open. Foto: Schaatsbaan Rotterdam

Schaatsbaan Rotterdam verhuist volgende winter wellicht naar Nesselande

Algemeen 3.929 keer gelezen

Rotterdam - Schaatsbaan Rotterdam verdient een eigen plek en zou prima kunnen verhuizen naar het evenemententerrein aan de sportboulevard in Nesselande. Met dat idee komen Leefbaar Rotterdam en de VVD. Vanaf volgend jaar zou de schaatsbaan het terrein in de winter kunnen gebruiken en festivals als CuliNESSE in de zomer.

De schaatsbaan staat nu elke winter op het terrein van hockeyvereniging Leonidas en trekt daar in vijf maanden per jaar ruim 250.000 bezoekers. Voor het hockeyterrein, de parkeergelegenheid en de buurt zijn de duizenden schaatsers een flinke belasting. Ook Schaatsbaan Rotterdam zelf zoekt naar een permanente plaats, omdat de op- en afbouw veel geld kost en de schaatsbaan op de tijdelijke locatie slechts een kort seizoen kan hebben. Schaatsbaan Rotterdam heeft inmiddels laten weten een plek in de plannen rond de Oostflank van de stad wel te zien zitten. Maar Nesselande zou dus ook een optie kunnen zijn.

Rotterdam verdient schaatsbaan

Leefbaar-raadslid Benvenido van Schaik. “Een stad als Rotterdam verdient gewoon een eigen ijsbaan, die het hele winterseizoen open is. Dat de tijdelijke schaatsbaan meer dan 250.000 vrolijke schaatsers, waaronder ook scholieren, trekt in 5 maanden tijd toont overduidelijk aan dat Rotterdammers dit graag willen. Wat ons betreft moet Schaatsbaan Rotterdam voor dit succes beloond worden met een eigen locatie en niet een gedeelde locatie!”

Geweldige toevoeging

Van Schaik en Leefbaar-collega Vanessa Bruin zochten samen naar een geschikte locatie en kwamen met het evenemententerrein in Nesselande. Hier ligt al een sportboulevard met onder meer een waterskibaan, volleybalveld, basketbalveld, calisthenics en andere sporten. “Een schaatsbaan zou in de wintermaanden een geweldige toevoeging zijn op de sportboulevard. Tevens is er ruime parkeergelegenheid en goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, de metro stopt vlakbij. Je kan de tijdelijke schaatsbaan naar het evenemententerrein verplaatsen, zij kunnen hier dan in het winterseizoen staan en in de zomermaanden kunnen evenementen als CuliNESSE op het terrein plaatsvinden”, aldus Bruin.

Ook VVD-raadslid Dieke van Groningen heeft al enige tijd contact met de schaatsbaan om te kijken voor een andere locatie. Leefbaar Rotterdam en de Rotterdamse VVD zetten in om vanaf het seizoen 2024-2025 de schaatsbaan te plaatsen op het evenemententerrein in Nesselande, zodat de Schaatsbaan Rotterdam de plek krijgt die zij verdienen.

Stadsinitiatief Rotterdam

Schaatsbaan Rotterdam ontstond in 2013 als winnaar van Stadsinitiatief Rotterdam. Destijds konden Rotterdammers elk jaar op een idee uit de stad stemmen. Dat idee werd dan met geld van de gemeente mogelijk gemaakt. Ook bijvoorbeeld de Luchtsingel bij Hofplein kwam op die manier tot stand. Net als RIF010, de surfplas bij de Markthal die, met flinke vertraging in juli 2024 opengaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant