Zo zagen Rotterdamse nesten er veel te vaak uit. Foto: World Port Clean Up
Zo zagen Rotterdamse nesten er veel te vaak uit. Foto: World Port Clean Up

Rotterdamse watervogels maken steeds minder gebruik van plastic troep voor hun nestjes

Algemeen 1.156 keer gelezen

Rotterdam - Het lijkt erop dat het schoonmaken van de Rotte, de Boezem en het Noorderkanaal ervoor zorgt dat watervogels weer vaker nesten maken van natuurlijke materialen. Volgens de KleanUpKlup broeden meerkoeten, futen en zwanen hun eieren een stuk minder vaak uit op nesten van zwerfafval.

Sinds januari 2023 is de KleanUpKlup actief op en rond de Rotterdamse wateren met diverse KleanUp’s. Met het gehele KleanUp assortiment - KleanUpBoat, KleanUpKayak’s , KleanUpSup’s en KleanUpWalk’s - kunnen bewoners van Rotterdam helpen om de Rotterdamse wateren schoon te houden van zwerfafval. 

Lees verder onder de foto.


Zo zien de nesten er nu weer vaker uit. Foto: World Port Clean Up

De eerste positieve resultaten zijn al zichtbaar. De laatste jaren gebruikten meerkoeten, futen en zwanen zwerfafval zoals plastic tassen, rietjes, en andere verpakkingsmaterialen voor hun nesten. Nu zijn de nesten in de binnenstedelijke wateren (Noorderkanaal, Boezem en van de Rotte) weer gemaakt van takjes, bladeren, riet en andere natuurlijke materialen. 

Ook de acties van het Vuilvis-team van Gemeente Rotterdam, Plastic Whale Rotterdam en het initiatief Plasticvrije Rotte hebben geholpen tot dit positieve beeld te komen.

Als je ook wilt helpen het Rotterdamse water schoon te houden, kun je aanmelden via KleanUpKlup.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant