Tijdens een fotosessie voor De Havenloods bleek al dat Jasmin er al helemaal klaar voor is. Foto: Caro Linares
Tijdens een fotosessie voor De Havenloods bleek al dat Jasmin er al helemaal klaar voor is. Foto: Caro Linares

Jasmin is Zomerprinses van Rotterdam en rijdt vandaag vooraan bij het Zomercarnaval!

Algemeen 1.034 keer gelezen

Rotterdam - Juichend rende Jasmin onlangs door het huis. Ze had zojuist gehoord dat ze tijdens de Straatparade van het Zomercarnaval van vandaag (zaterdag 29 juli) vooraan rijdt als Zomerprinses van De Havenloods. En daar had ze een jaar lang elke avond om gevraagd.

Voor de eerste keer in haar leven keek Jasmin (9) vorig jaar in het centrum van Rotterdam naar de kleurrijke parade die door de stad trok. Het meest was ze onder de indruk van Daney, de Zomerprinses van De Havenloods die zwaaiend in een open wagen langsreed. 

“Dat wilde ik ook! Vanaf die dag heb ik elke avond voor ik naar bed ging aan mijn overleden vader gevraagd of ik ook prinses mocht zijn. Op de dag van het Zomercarnaval is het vier jaar geleden dat hij dood ging. Nu kan hij uit de hemel meekijken hoe ik prinses ben geworden. Ik vind het zó leuk dat ik het ben geworden!”

Jasmin woont met haar moeder Maria in Vreewijk. Op school heeft ze uiteraard iedereen al verteld dat ze de nieuwe Zomerprinses is. “Al mijn vriendjes en vriendinnetjes waren blij voor me.” Ook haar familie staat de 29e trots langs de route. “Opa heeft beloofd dat hij voor een mooie jurk zorgt. De enige die het denk ik nog niet weet is mijn kat Bambino.”

Tijdens een fotosessie bleek deze week dat Jasmin er al helemaal klaar voor is. Als een echte prinses poseerde ze op de Coolsingel en in de tuin van het stadhuis. “Ik ben nog nooit eerder een prinses geweest, maar ik kan al goed zwaaien. Het leukste vind ik dat alle mensen naar me gaan kijken, en dan ga ik naar ze zwaaien. Later wil ik graag voor arme mensen zorgen. Als prinses ja.”

Zomerprinses Jasmin rijdt vandaag (zaterdag 29 juli) vooraan in de Straatparade van het Rotterdam Unlimited Zomercarnaval, gevolgd door Queen en King Sharicia Hasham en Orwin Gomes en duizenden dansers en muzikanten. Ze zal langs de route door de binnenstad toegejuicht worden door honderdduizenden Rotterdammers. En Jasmin zal naar iedereen zwaaien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant