Logo dehavenloods.nl


Wil jij als laatste met je auto door de Maastunnel rijden?

Rotterdam - Maar liefst twee jaar gaat-ie dicht. Onze Maastunnel. Vanaf zondagavond 2 juli rijdt er niemand meer van noord naar zuid. Vlak voordat de tunnel afgesloten wordt, kan er nog één auto door. En die laatste rit is bestemd voor een lezer van De Havenloods! Wil jij als laatste met je auto door de Maastunnel rijden? Laat dat dan even weten in een mailtje aan redactie.hl@persgroep.nl! 

Zondag 2 juli rond 22.00 uur zal de laatste Rotterdammer van noord naar zuid door de Maastunnel rijden. In samenwerking met Stadsbeheer organiseert De havenloods een feestelijk laatste rit voor één van onze lezers. De winnaar mag als laatste door de tunnel, krijgt uiteraard een mooie plek in de krant en ontvangt een exemplaar van het prachtige boek 'onder de tunnel door. De geschiedenis van 75 jaar Maastunnel.'

De langdurige afsluiting van de tunnel is nodig in verband met grootschalige werkzaamheden. In 2011 is geconstateerd dat het beton van de 75-jarige tunnel door de jaren heen is aangetast. Daarnaast moet de Maastunnel in mei 2019 voldoen aan de nieuwe Wet Tunnelveiligheid. De tunnel gaat in de nacht van zondag 2 op maandag 3 juli om 00.30 uur dicht. Tijdens de werkzaamheden is de tunnel twee jaar gesloten, wel blijft één tunnelbuis beschikbaar voor het verkeer van zuid naar noord, belangrijk voor bijvoorbeeld vervoer naar het Erasmus MC.

De renovatie van de Maastunnel (met alle bijkomende bereikbaarheidsmaatregelen) gaat rond de 260 miljoen kosten. De aannemer die de tunnel onder handen neemt, laat het bouwverkeer zo rijden dat het gewone verkeer er zo min mogelijk hinder van ondervindt. Om ervoor te zorgen dat de stad niet verlamt, neemt de gemeente flink wat maatregelen. Van het plaatsen van extra tekstborden met reistijdinformatie tot het aanpassen van de tijd dat een stoplicht op groen staat.

De werkzaamheden in de autotunnel zijn in de zomer van 2019 afgerond. De fietstunnel en voetgangerstunnel worden in 2019 aangepakt en zijn waarschijnlijk in april 2020 klaar.

Wil jij als laatste met je auto door de Maastunnel rijden? Laat dat dan even weten in een mailtje aan redactie.hl@persgroep.nl! 

Reageer op dit nieuws 4