Het vliegtuig  van Stichting Hoogvliegers is speciaal geschikt voor zieke of gehandicapte kinderen en is in de speciale vrolijke kleuren gespoten van de mascotte Ko Piloot. Foto: stichtinghoogvliegers.nl
Het vliegtuig van Stichting Hoogvliegers is speciaal geschikt voor zieke of gehandicapte kinderen en is in de speciale vrolijke kleuren gespoten van de mascotte Ko Piloot. Foto: stichtinghoogvliegers.nl

Hoogvliegersdag op Rotterdam The Hague Airport is een dag vol avontuur voor bijzondere kinderen

Algemeen 592 keer gelezen

Rotterdam - Op zaterdag 13 april staat Rotterdam The Hague Airport (RTHA) in het teken van een speciaal evenement: de Hoogvliegersdag. Deze bijzondere dag, georganiseerd door Stichting Hoogvliegers, biedt zieke of gehandicapte kinderen tussen 6 en 17 jaar de kans om een onvergetelijk avontuur te beleven door voor een dag als piloot boven Rotterdam te vliegen.

In het kader hiervan zullen er ongeveer 50 vluchten tussen 9.30 en 15.00 uur plaatsvinden vanaf Rotterdam The Hague Airport.

Het evenement vindt plaats in en rondom de hangar van het Fletcher-Wingshotel, gelegen naast de terminal van RTHA en op het luchthaventerrein. 

De stichting hoopt op begrip van de omwonenden van Rotterdam The Hague Airport voor deze extra activiteit op de luchthaven. Met dit initiatief streeft Stichting Hoogvliegers ernaar om de kinderen een dag vol vreugde en onvergetelijke herinneringen te bieden, die hen nog lang zullen bijblijven.

Stichting Hoogvliegers

Sinds de oprichting van de stichting in 2007 hebben al meer dan 12.500 kinderen deel kunnen nemen aan deze unieke ervaring. Hoogvliegersdagen vinden het hele jaar door plaats op verschillende luchthavens, en dit keer is Rotterdam The Hague Airport de trotse locatie. 

Het vliegtuig van de stichting, een Gippsland Airvan GA-8  is in de speciale vrolijke kleuren gespoten van de mascotte Ko Piloot. Speciaal voor dit vliegtuig heeft de Stichting Hoogvliegers een brancardsysteem laten maken. ‘We halen vijf van de acht stoelen eruit en kunnen dan een constructie plaatsen waarin we een speciale brancard met 1 handbeweging kunnen vastklikken. Op die brancard vervoeren we dan de Hoogvlieger. Door de halfzittende houding en de grote ramen kan hij of zij naar buiten kijken, en er is ook een camerasysteem aan boord waardoor je met de piloot mee naar voren en naar de instrumenten kan kijken.’

Lees verder onder foto >

Foto: stichtinghoogvliegers.nl

Die brancard is ook best bijzonder. Het is geen gewone standaard ambulancebrancard, maar eentje die speciaal bij het vliegtuig past. Door middel van een eigen accu kan hij electrisch omhoog en naar beneden, zodat deze buiten het vliegtuig altijd op de optimale hoogte kan worden ingesteld om de deelnemer over te tillen vanuit zijn rolstoel naar de brancard en vice versa. Ook ligt er een vacuümmatras op zodat de deelnemer comfortabel ligt, en niet van het matras af kan schuiven.

Tijdens de vlucht zit er altijd een begeleider naast de Hoogvlieger. Deze begeleider kan natuurlijk aanwijzen wat er allemaal voor moois te zien is uit het raam, maar heeft ook voldoende ruimte om zo nodig (para)medische zorg te kunnen verlenen. Er is zelfs de mogelijkheid om infuuszakken op te hangen, of bijvoorbeeld ademapparatuur/zuurstof mee te nemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant