Debatdate in Arminius. Foto: Cotton Visuals
Debatdate in Arminius. Foto: Cotton Visuals
ROPO: Rotterdamse Post

‘Wie in de media werkt of regelmatig nieuws leest, kan soms wat mistroostig worden van alle ellende’

Algemeen 732 keer gelezen

Rotterdam - Tara Lewis en Ferrie Weeda maken voor De Havenloods de rubriek ROPO: Rotterdamse Post. Over zaken die in de stad spelen. Deze week: Tara Lewis.

‘Eens in de maand organiseert debatpodium Arminius ‘Debatdate’. Een avond die ik mede heb mogen verzinnen en afwisselend modereer. Afgelopen editie debatteerden zo’n zestig bezoekers in groepjes over onder meer de stelling ‘Het is tijd voor een vrouwelijke burgemeester in Rotterdam’. 

Het fascinerende en mooie aan de avond is dat het verre van elitair is. We krijgen letterlijk álles binnen, van oude zure mannen tot expats tot jonge activisten en álles er tussenin. En die zitten dan twee uur met elkaar aan tafel te discussiëren over stellingen die ik verzin. Dat zijn soms best gevoelige onderwerpen, maar het is nog nooit verhit geraakt. Ik geef toe, de man die stelde dat vrouwen nu eenmaal minder geschikt zijn voor de functie van burgemeester, omdat ze snel huilen, kreeg felle reacties. Maar het bleef netjes. Mensen luisteren naar elkaar, stellen hun mening bij (!). Twee mensen vonden zelfs de liefde op zo’n avond. 

Wie in de media werkt of regelmatig nieuws leest, kan soms wat mistroostig worden van alle ellende in de stad en wereld. Er lijkt soms geen einde aan de stroom menselijke ellende en haat te komen. Maar na zo’n avond Debatdate fiets ik altijd opgetogen naar huis. De echte wereld is een stuk hoopvoller dan die in de krant.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant