De Rotterdamse Bijnamen Tramtour gaat weer rijden. Foto pr
De Rotterdamse Bijnamen Tramtour gaat weer rijden. Foto pr

Met een historische tram langs de Rotterdamse bijnamen

Algemeen 2.173 keer gelezen

Rotterdam - Sommige Rotterdammers vinden het maar overdreven onzin, al die zogenaamde bijnamen voor gebouwen, kunstwerken of straten. En inderdaad, er zijn genoeg bijnamen die niet massaal gebruikt worden in de volksmond. Sommige namen zijn slechts tijdelijk van aard, uiterst obscuur of alleen populair in kleine kring. Maar aan de andere kant, iedereen kent ‘De Kuip’, ‘De Hef’, ‘De Pot’, ‘De Hoerelopert’ of ‘De Koopgoot’.

Stadsgids en schrijver Herco Kruik verzamelt alle bijnamen die Rotterdammers geven aan onder andere gebouwen, straten, bruggen en kunstwerken. Hij vertelt over de meest populaire spot- en koosnamen (’Kabouter Buttplug’, ‘Plukmekaalstraat’, ‘De Zwaan’), maar ook over de minder bekende en alweer verdwenen bijnamen tijdens een tramtour van 1,5 uur door grote delen van de stad. Naast talloze bijnamen komen er ook de nodige verrassende weetjes en humoristische anekdotes voorbij.

De tours worden dit najaar verreden met een historische vierasser-tram uit de jaren dertig op zaterdag 28 oktober en zaterdag 18 november. Prijs: € 15,00 p.p. Er zijn drie ritten per dag om 11.00 u, 13.00 u of 15.00 u met vertrek vanaf het Willemsplein. 

Reserveren is noodzakelijk via www.scheurmailrotterdam.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant