Sharicia Hasham en Orwin Gomes zijn de winnaars van de Royalty Election in de Doelen, waarbij de deelnemers streden om de titel van nieuwe Queen of King Zomercarnaval. Foto: VRPress
Sharicia Hasham en Orwin Gomes zijn de winnaars van de Royalty Election in de Doelen, waarbij de deelnemers streden om de titel van nieuwe Queen of King Zomercarnaval. Foto: VRPress

Nieuwe Queen en King gaan iconische Straatparade van Zomercarnaval Rotterdam aanvoeren

Algemeen 1.697 keer gelezen

Rotterdam - Het Rotterdam Zomercarnaval is officieel van start gegaan met de inhuldiging van de nieuwe Zomercarnaval Queen en King op zaterdag 8 juli. De finale van de Royal Election vond plaats in de Doelen. Sharicia Hasham en Orwin Gomes zijn uitgeroepen tot de winnaars.

De start van het Zomercarnaval in Rotterdam werd groots gevierd met de Royalty Election, een evenement waarbij deelnemers streden om de titel van nieuwe Queen of King Zomercarnaval. De uiteindelijk gekozen Queen en King vervullen een centrale rol tijdens de Straatparade van het Zomercarnaval. 

Ze hebben het privilege om gedurende een jaar de titel te dragen en als ambassadeurs op te treden voor het Zomercarnaval Rotterdam en de Zomercarnaval Stichting in Nederland. Ze vertegenwoordigen het evenement en de organisatie zowel binnen als buiten Nederland.

Orwin Gomes (30) is een Rotterdammer die de kunst van muziek, dans en modelwerk combineert in zijn dagelijks leven.
“Met de carnavalsgemeenschap en mijn familie op Aruba troffen we de voorbereidingen voor carnaval; van kostuums maken tot het opbouwen en versieren van de praalwagen. Het bracht en brengt mij als ‘Carnavalista’ (Carnaval mens) veel plezier en het heeft mij geleerd om te organiseren en mensen bij elkaar brengen. In mijn rol als King Carnaval 2023 wil ik mijn kennis overbrengen, mensen aansporen hun talent te ontwikkelen, vrijheid en zelfverzekerdheid - ook als het gaat om de LGBTQI+ gemeenschap - te ervaren, want ik geloof in de kracht en potentie van iedereen.”

Sharicia Hasham (24) verliest zichzelf graag in de ritmes en bewegingen van dans en brengt haar creatieve visie tot leven door middel van video-editing en social media beheer als freelance professional.
“Carnaval heeft een speciaal plekje in mijn hart vanaf heel jong en het zal een eer zijn om als de Queen Zomercarnaval de carnavalscultuur in Nederland te vertegenwoordigen. Als een ‘diehard Carnavalista’ voel ik me verantwoordelijk om dit vreugdevolle feest van diverse culturen samen met jullie te vieren en daarom wil ik graag de titel Queen Zomercarnaval dragen.”

Beide royals zullen op zaterdag 29 juli als King en Queen de iconische Straatparrade door de stad aanvoeren.

De Royalty kandidaten van 2023 waren: Alicia Borges, Aldjo Cordero, Destiny Dors, Orwin Gomes, Sharicia Hasham. Wilson Gomes en Vanity Girigori.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant